Mäklarinformation

Området Lillängsdal


Lillängsdal har under senare år genomgått en stor generationsväxling. Många barnfamiljer har flyttat ut. Flera fritidshus har förvandlats till permanentboende och flera nya hus har byggts till och renoverats.

Den största delen av fastigheterna i området är numera permanentboende.

I Lillängsdal har man även en egen strand, båtbryggor och en liten fotbollsplan. Möjlighet finns att få båtplats på föreningens egna bryggor.

Det anordnas aktiviteter, fester och midsommarfirande. Området har en tomtägarförening med en välfungerande styrelse. Här vilar en härlig lantlig känsla men geografiskt nära de centrala delarna på Värmdö och även till Stockholm. Lillängsdal kallas ofta för "paradiset" av de som bor här.

Vägen till Lillängsdal från Ingarövägen sköts av Västra Ingarö Vägförening (vivf.se)
Ingarö bjuder på flera förskolor och skolor. Den närmsta förskolan är Varglyan i Lövhamra (vid Ingarö kyrka, ca 7 minuters bilresa) som följs av ytterligare en förskola i Brunn ca 10 minuters bilresa.

För de större barnen finns Lemshaga Akademi, en privat skola som har förskoleklasser upp till åk 9.

I Brunn finns den kommunala skolan som även har förskoleklass och vidare upp till åk 9. Skolbussen hämtar upp och kör hem barnen från Lillängsdal som skall till skolan. I Gustavsberg finner man Värmdö G2 som är en gymnasieskola.

Bra kommunikationer och ute vid Ingarövägen trafikerar bussar där flera av dem går direkt in till Stockholm och Slussen eller till Gustavsbergs centrum. Härifrån kan man även ta matarbussarna som kör frekvent till Stockholm och slussen. Ca. 15 minuters intervaller mellan bussarna på vardagar och 20 minuter helgdagar.

Mataffär finner du i Brunns Centrum ca 5 km från fastigheten. I Brunn finns även (förutom skolor och förskolor) en bensinmack och Ingarö IP som har flera fotbollsplaner med löparbanor och ett stort och härligt aktivitetsfält. Fotbollsplaner, ridhus och stall finns i områdets närhet.


För ett större utbud av affärer tar man sig vidare mot Gustavsberg och Värmdö Marknad. Med bil tar det ca. 7 - 10 minuter. Här finns flera stora butiker samt två stora mataffärer, Coop och City Gross, Plantagen, Biltema etc.

10 minuter bort ligger systembolaget, ICA MAXI, Lidl och andra affärer.

Ingarö golfklubb som ligger ca 1 km bort från centrala Brunn, erbjuder en anläggning med 36 fantastiska golfhål, restaurang med fullständiga rättigheter, en välsorterad shop, driving-range samt andra övningsområden.

Skogsområdet är trevligt att promenera i och både bär och svampar finns att plocka. Björnö naturreservat ligger ca. 20 minuter bort med bil.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.